5. Slovenski zlet - 1960 - Lesce

Deset let in peti zlet. Taborništvo se je v tem obdobju že zelo razširilo in v Zletnem vestniku so ugotavljali, da so program tako obogatili, da najde v naši organizaciji vsak mlad človek tisto, kar mu je v korist in v razvedrilo. Pa še neljubi dogodek - stražarji v kuhinji tabornega vodstva so čez noč pojedli čokolado, sir in salamo, potem pa so se čudili, ko jim je gospodar poslal račun. Da dogodek ni ostal neopažen je poskrbel Stric Volk.

6. Slovenski zlet - 1965 - Metlika

Najštevilčnejši zlet v zgodovini ZTS - nanj je prišlo več kot 2500 tabornikov in tabornic - je pritegnil tudi poljske tabornike. Mesto z blizu 500 šotori vseh barv je čez noč zraslo na obeh bregovih Kolpe.

Zanimivo je, da je bila takrat navada na zlete priti peš. Pohoda se seveda niso udeležili vsi, so pa bili pohodniki na svoj dosežek ponosni, obenem pa so si ogledali še zanimive kraje. Pešačili so tudi taborniki odreda XI.SNOUB, ki so se z vlakom odpeljali do Poljčan, od tam pa malo peš malo z vlakom do Metlike. Prehodili so 100 km, povprečna starost pohodnikov pa je bila 11 let.

11. (1.) Slovenski zlet - 1997 - Velenje

Rumena enrgija se je prelivala med udeleženci enajstega zleta v Velenju. Prvega zleta v samostojni Sloveniji in prvega odkar smo tudi uradno postali del družine WOSM. Imeli smo vse - tržnico, jezero, kup aktivnosti in udeležence iz tujine. Mednje se je prikradel tudi skrivnostni Šved Sven, ki so ga nekateri taborniki srečevali tudi na večjih mednarodnih akcijah.

Organizatorji so imeli težave že ob pripravi prijav, saj se rokov ni držal skoraj nihče. Še najhuje je bilo z roki za plačilo. Takšno zamujanje pozna vsak, ki je že kdaj organiziral taborniško tekmovanje, pri zletu pa zamujanje še bolj sivi lase organizatorjem, saj se število udeležencev vrti okoli 1000. Na koncu se je v Velenju zabavalo in družilo 732 tabornikov. Katoliški skavti in skavtinje so bili sicer vabljeni, da z nami preživijo deset dni, a so prišli le na obisk.

Seveda smo bili Bičkovci med najolj številčnimi in bolj aktivnimi na zletu. Bilo nas je kar 28, kar nas je uvrščalo med tri najbolj množične rode na zletu, pa tudi v vodstvu smo imeli pomembne naloge.

Vodstvo: ALJANČIČ Nives, FORTUNA Jure - Đuro, PUGELJ Tadej - Pugy, ŠIMEC Tadej - Pingo, TELL Robert - Šmeki in ZALAR Mateja (sedaj Justin).

Vodnici: OSOJNIK Issa, ŠIRCA Maja (sedaj Gnidovec)

Udeleženci: BEROVIČ Nina, GLAŽAR Sandra, KASTELIC Primož, KLAVS Primož, KRIŽNIK Matic - Križo, KOLBAS  Boris, LONČARIČ Matežv - Ovžy, MAVSAR Petra, MERŠOLJ Špela, PETEK Barbara, PLAUSTEINER Matjaž - Plavi, PRESEN Mirko, STELE Ada, STARIČ Jernej - Jenko Jr., ŠIRCA Ana (sedaj Šimec), TOMŠIČ Ivo, VEHOVEC Ninan - Ninđa, ŽITNIK Žiga - Žito, ŽIVIČ Tomaž in ŽOKALJ Jernej - Žažo.

12. Slovenski zlet - 2002 - Tolmin

V Tolminu je potekal 12. vseslovenski zlet tabornikov, kjer so ob sotočju Tolminke in Soče preživeli deset nepozabnih dni na največji mednarodni prireditvi za mlade v Sloveniji. Zlet je potekal pod geslom Na valovih domišljije. Slovesnosti ob odprtju zleta se je udeležil tudi predsednik državnega zbora Borut Pahor, ki mu je pripadla čast, da je uradno odprl vrata desetdnevnega skupnega taborjenja in druženja nekaj več kot 700 tabornikov iz vse Slovenije iz več kot 50 rodov in približno 100 njihovih prijateljev iz tujine, ki jim taborništvo predstavlja način življenja in pomeni koristno preživljanje prostega časa.

Zlet je ZTS pripravila skupaj z rodom Puntarjev iz Tolmina. Poleg članov ZTS so se zleta udeleželi tudi predstavniki drugih, domačih in tujih skavtskih organizacij, med drugim iz Anglije, Škotske, ZDA, Italije, Avstrije, Hrvaške in Islandije.

13. Slovenski zlet - 2009 - Pomurje

Zlet ZTS se je odvijal med 1. in 12. avgustom na murskosoboškem letališču v Rakičanu. Zleta se je udeležilo preko 600 tabornikov iz Slovenije in tujine.

Programsko bil je zlet v Pomurju zasnovan v obliki treh programskih sklopov. Prvi je bil sestavljen iz vodovih pohodov - ekspedicij. Drugi sklop so sestavljali v naprej načrtovane aktivnosti oziroma "izleti z namenom" v različne konce Pomurja, tretji sklop pa so bile delavnice in interesne aktivnosti.

Zletni znak so sestavljali trije simboli - simbol svetovnega skavtstva, ki ga predstavlja lilija, taborniški simbol šotora in gozda ter štorklji, ki sta simbol Pomurja in mladosti. Povezanost skavtske lilije in znaka ZTS predstavlja neločljivo povezanost ZTS z Svetovno organizacijo skavtskega gibanja - WOSM.

14. Slovenski zlet - 2013 - Bled

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.